32 keer in de fout bij verkeerscontrole op de A1
Volledig scherm
32 keer in de fout bij verkeerscontrole op de A1 © Politie

Politie haalt 32 automobilisten op de A1 naar de kant: hardrijders en mobielgebruikers

De politie heeft zaterdag 32 voertuigen langs de kant gezet bij een grote verkeerscontrole op de A1 tussen Apeldoorn en Rijssen. ,,Er vielen weer meerdere automobilisten in negatieve zin op tijdens verkeerstoezicht”, melden de agenten.

28 reacties

 • Marco Gorter

  2 maanden geleden
  Ik vind traktoren veel gevaarlijker op de snelweg dan de hardrijders, die krijgen meestal geen boete... Maarja, wie ben ik.
 • Joop van den Einde

  2 maanden geleden
  100km... slaapverwekkend en het stroopt alleen maar. Onze wegen zijn perfekt, al is niet alles op regel. 120-130 rijdt zalig, en houdt je scherp... De provinciale wegen verworden tot waanzinnige hindernisbanen, zonder enige doorstroming. Ik rij liever op Duitse wegen, daar denkt men nuchter....
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  @JW Roskam wat maakt iemand egoïst als hij harder wil dan de toegestane snelheid dan? Wellicht bent u er tegen, maar om iemand dan meteen als egoïst te bestempelen is ook wat onnodig. Ik rijd regelmatig te hard ja, maar zit daar niemand dwars mee. Ik bumperkleef niet en haal niet rechts in. Wat zou mij dan egoïst maken? Dat anderen zwaarder gestraft moeten worden zodat u uw gram haalt is ook niet bepaald sociaal.
 • Alex Muetstege

  2 maanden geleden
  Zwaarder straffen is helemaal niet nodig wanneer er gewoon gehandhaafd wordt. De straf voor mobiel vasthouden is nu al redelijk uit proportie vergeleken met andere verkeersboetes. En ook daarmee zijn we in Nederland koploper. Ter illustratie: in Duitsland krijg je voor 10km te hard rijden bij wegwerkzaamheden een boete van, hou je vast, €20. Als je nu in Nederland 2 of 3 x tegen de lamp loopt, dan leer je ‘t wel af. Dan gaat ‘t namelijk vervelend in de papieren lopen.
 • JW Roskam

  2 maanden geleden
  Daarom wordt het hoog tijd voor aanpassing van de infrastructuur. Auto,s uitrusten met sensoren zodat ze zodra ze de max snelheid hebben, niet meer harder kunnen. Dan is het klaar met iig die idiote egoisten die constant harder moeten dan toegestaan. Mobiel in de hand? Boete van minimaal 1000 euro, plaatsing op zwarte lijst en half jaar verbod op een mobiel bij zich hebben, op straffe van 10 jaar cel. Maar ja, hier gepakt worden?? Helpt allemaal niks die zachte strafjes.