Volledig scherm
De politie met de in beslag genomen BMW in Hoenderloo. © Persbureau Heitink

Politie haalt met getrokken wapens drie inzittenden uit BMW in Hoenderloo

UpdateDe politie heeft vrijdagavond met meerdere auto's een voertuig van de weg geplukt op de A50 bij Hoenderloo. Drie inzittenden zijn aangehouden en er zijn onder meer wapens in de auto aangetroffen. 

In het voertuig werd onder meer een boksbeugel aangetroffen. De drie inzittenden zijn 28, 18 en 28 jaar oud en komen allen uit Veendam. Ze worden verdacht van bedreiging en bezit van (vuur)wapens en worden vandaag verhoord. De melding over de bedreiging kwam gisteravond rond 20.20 uur binnen. Een woordvoerder spreekt op Twitter van een ‘forse bedreiging’.

Dat gebeurde bij een woning in het centrum van Tiel, waarbij een 30-jarige inwoner van die plaats werd bedreigd. Het gaat om een zakelijk geschil, dat al langer zou lopen, aldus de politie.

De auto werd op de A50 ter hoogte van knooppunt Grijsoord gesignaleerd via kentekenherkenning. De politie gebruikte bij de aanhouding de ‘benaderingstechniek gevaarlijke verdachten’, ook wel uitpraatprocedure genoemd. Met getrokken wapens werden de drie personen uit de BMW gehaald.

Volgens een ooggetuige kwam een landelijke arrestatie-eenheid met meerdere wagens ter plekke. Een berger heeft de auto afgesleept. Een hondeneenheid werd ingezet voor onderzoek in de de auto.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn