Volledig scherm
In een woning in Apeldoorn werd een koningsslang gevonden.

Politie helpt slang vangen in Apeldoornse woning

Een paar inwoners van Apeldoorn kregen de schrik van hun leven toen ze een slang aantroffen in hun woning. De politie moest er aan te pas komen om het dier te verwijderen. 

Het gaat om een koningsslang, die volgens de politie niet giftig is en niet gevaarlijk voor de mens. Het avontuur aan de Oude Beekbergerweg liep dan ook met een sisser af. ,,Wij hebben de slang gevangen zodat de bewoners weer rustig konden gaan slapen.’’ 

Jacht

Koningsslangen zijn vaak in de nacht actief, maar gaan in de lente en herfst ook wel in de late middag en de vroege ochtend op jacht. In de zomer, als de temperaturen hoger worden, komen de slangen meestal pas 's avonds tevoorschijn. 

Vorige week werd er nog een ringslang gevonden in het centrum van Steenwijk

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn