Volledig scherm
Een aanhangwagen die door de politie in Enschede werd teruggevonden. © Politie Enschede

Politiecijfers: meeste brommers gepikt in Apeldoorn, meeste aanhangwagens weg in Hardenberg

kaartOp vakantie met een aanhangwagen? In Hardenberg kan je die beter niet op de oprit zetten. Want van alle gemeenten in onze regio zijn daar de meeste karren gestolen, blijkt uit nieuwe cijfers van de politie over het afgelopen half jaar.

Bijna nergens werden aanhangwagens gepikt. Maar uitgerekend in Hardenberg verdwenen er vier, volgens de informatie van de politie. Nou is het een grote plattelandsgemeente met meerdere kernen. Dus dat is een mogelijke verklaring. 

Bij de diefstallen van auto's zijn Zwolle en Apeldoorn koploper. Daar werden in de afgelopen zes maanden respectievelijk 28 en 37 personenauto's gestolen. Tegenover slechts één in Zeewolde en Ommen, om maar eens wat te noemen.

Snorfietsen

Hetzelfde beeld bij de brom- en snorfietsen. In Zwolle zijn er in de afgelopen maanden 45 ontvreemd. In Apeldoorn net een paar meer: 48. Een enorm aantal in vergelijking met Bronckhorst, Lochem en Putten: 0.

Wat betreft de diefstal van motoren blijkt opeens Lelystad lijstaanvoerder. Daar zijn in het afgelopen half jaar drie motoren gestolen. Tegenover 1 in Zwolle en  2 in Apeldoorn. In Heerde, Epe en Voorst stonden alle motoren mooi veilig: niet een motor gestolen.

Op onderstaande kaart kun je de diefstallen zien uit deze regio. Daaronder een kaart van het hele land. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn