Binnen de Apeldoornse gemeenteraad bestaat bij de VVD, het CDA en Lokaal Apeldoorn onduidelijkheid over de zonder vergunning geplaatste zorgunit aan het Gooiland. Ze eisen opheldering.
Volledig scherm
Binnen de Apeldoornse gemeenteraad bestaat bij de VVD, het CDA en Lokaal Apeldoorn onduidelijkheid over de zonder vergunning geplaatste zorgunit aan het Gooiland. Ze eisen opheldering. © Rob Voss

Politiek eist opheldering van gemeente Apeldoorn over omstreden zorgunit

Het zonder vergunning plaatsen van een 3.10 meter hoge zorgunit in een tuin aan het Gooiland in Apeldoorn leidt niet alleen tot onbegrip bij de naaste buren en de lokale bevolking. Ook de lokale politieke mengt zich in de discussie.

De VVD, CDA en Lokaal Apeldoorn hebben de gemeentelijke regelgeving er op nageslagen en die schept in hun ogen onvoldoende duidelijkheid. Via een brief eisen ze daarom opheldering van het college van burgemeester en wethouders. De partijen willen onder meer weten aan welke voorwaarden het plaatsen van een zorgunit moet voldoen. En op welke gronden er bezwaar tegen een plaatsing gemaakt kan worden. 

Kosten

In dit specifieke geval vragen VVD, CDA en LA zich af waarom een plaatsing van een zorgunit boven een verhuisplicht te verantwoorden is en wat de kosten voor de gemeente Apeldoorn zijn. Het bewuste bouwsel is onlangs bij de buren van Meindert en Trudy de Haas neergezet. Zij kijken nu vanuit hun tuin tegen een meterslange en -hoge houten wand aan. Ze zeggen daarover niet geïnformeerd te zijn. De drie lokale fracties willen ook daar opheldering over. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn