Het bosje waar het nieuwe tankstation komt, iets wat de PvdA en PvdD willen verhinderen. Het ligt op de hoek van de Laan van Westenenk (l) en Winkewijertlaan. Op de achtergrond de voetbalvelden van Columbia.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bosje waar het nieuwe tankstation komt, iets wat de PvdA en PvdD willen verhinderen. Het ligt op de hoek van de Laan van Westenenk (l) en Winkewijertlaan. Op de achtergrond de voetbalvelden van Columbia. © Maarten Sprangh

Politieke partijen in actie tegen omstreden tankstation in Apeldoorn

‘Streng verboden toegang. Het betreden van dit terrein is levensgevaarlijk!’ Het bord dat in de jaren tachtig jarenlang bij een arseenvijver stond, wordt in Apeldoorn symbool voor het verzet tegen de komst van een tankstation op die plek. De gemeenteraadsfracties van de PvdA en Partij voor de Dieren plaatsen komende zaterdag een vrijwel identiek bord, met een nieuwe tekst.

 1. Regionale marktkooplui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’
  PREMIUM

  Regionale marktkoop­lui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’

  Ze ervaren nog altijd schreeuwende rechtsongelijkheid. De marktkooplui van non-food (alles dat niet eetbaar is), mogen hun waren nog steeds niet verkopen, terwijl andere ondernemers hun klanten wél mogen bedienen, al dan niet op afspraak. Marktkooplieden uit de regio vestigen hun hoop daarom op protesten en een eventuele rechtsgang, want ze dreigen aan de coronamaatregelen ten onder te gaan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Agent schiet ongewapende 13-jarige dood
  Play

  Agent schiet ongewapen­de 13-jarige dood

 2. Bikini's verschieten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over
  Play

  Bikini's verschie­ten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over

Apeldoorn