Impressie van hoe het kan worden als de fietssnelweg F50 wordt aangelegd tussen Apeldoorn en Epe. Hier de Flesse, tussen Vaassen en Wenum, waar ook het landbouwverkeer overheen mag.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe het kan worden als de fietssnelweg F50 wordt aangelegd tussen Apeldoorn en Epe. Hier de Flesse, tussen Vaassen en Wenum, waar ook het landbouwverkeer overheen mag. © Cleantech Regio

Prijs van peperdure fietssnelweg tussen Apeldoorn en Epe doet wethouder schrikken

De kosten van de toekomstige fietssnelweg tussen Apeldoorn en Epe kunnen oplopen tot bijna 50 miljoen euro. Dat blijkt uit een rapport over de aanleg van de F50. Begin vorig jaar zong 20 miljoen euro nog als hoogste bedrag rond. De hoge kosten worden onder meer veroorzaakt doordat er twee fietstunnels moeten worden aangelegd.

7 reacties

 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Epe-Apeldoorn is 13 km. De norm moet zijn dat het woon-werk verkeer zo veel als mogelijk per fiets of OV wordt verricht. Dus stimulans van fiets/OV en belemmeren van autoverkeer. Een optimaal geoutilleerd fietspad, recht-toe-recht aan over Baronnen lijn is dan prima uitgangspunt. Liever had ik een lightrail-verbinding gezien over deze lijn, maar dan van Apeldoorn tot aan Zwolle. Kost nog veel meer, maar dan wel voor 200 jr klaar. 50 milj. uitgeven voor 13 km. fietspad is slechte investering.
 • G. Schouten

  1 jaar geleden
  Lijkt mij beter deze miljoenen te gebruiken voor de infrastructuur binnen de Gemeente zelf. voor fietspaden en autoknelpunten. Of de bouw van starterswoningen.
 • S.A. Hoffstädt

  1 jaar geleden
  Het is behalve als kinderen ‘s ochtends naar school gaan, nooit druk op de routes tussen Vaassen en Apeldoorn. Er lopen vijf wegen waarover je snel en rustig kunt fietsen tussen deze twee plaatsen: langs de Zwolseweg, over de Oude Zwolseweg, de oude spoorlijn, fietspad langs het kanaal en ook nog de redelijk rustige autoweg langs het kanaal! Hoe kun je dan al dat geld gaan besteden aan zoiets overbodigs? Het stuk tussen Epe en Vaassen ken ik niet goed, maar daar is het zeker niet drukker!!
 • H. Tiemens

  1 jaar geleden
  Weggegooid geld!
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Is er ook berekend wat het kost om dit fietspad te overkappen met zonnepanelen? Je fiets dan mooi droog en wekt zonne-energie op voor alle zeurende aanwonenden....