Volledig scherm
Cor Geijtenbeek en Dave van Santen (wit overhemd) met hun 'Ikea grafkist'. © Hans van de Vlekkert

Prijs voor duurzame doe-het-zelf grafkist uit Vaassen

De doe-het-zelf grafkist van de Apeldoorners Cor Geijtenbeek en Dave van Santen hebben de Final Footprint Challenge gewonnen. Het gaat om een wedstrijd voor ideeën voor een duurzame uitvaart. Naast een bedrag van 5.000,- euro krijgen de zwagers hulp bij het verder in de markt zetten van hun kist. 

De inzending van Geijtenbeek en Van Santen heet Chistann, met een knipoog naar woonwarenhuis Ikea, uitgesproken als 'Kistan'. Dat is Zweeds voor (graf)kist. De mannen zijn eigenaar van de website uitvaartkist.online. Het bedrijf is in Vaassen gevestigd.

Chistann kan online worden besteld en wordt in een doos met de post verzonden. De kist is simpel in elkaar te zetten en binnen een halfuurtje gebruiksklaar. Het resultaat is een waardige uitvaartkist met gewone Nederlandse afmetingen en stevig genoeg voor het dragen van een gewicht tot 120 kilo.

  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn