Primeur bij Paleis Het Loo: moderne kunst in klassieke tuin

VIDEOBij Paleis Het Loo worden deze week beelden van de vermaarde Daniel Libeskind geplaatst. Het is voor het eerst dat er moderne kunst in de historische tuin te zien is. Vanaf 2 april ook voor publiek.

Italiaans is momenteel de voertaal in de tuin van Paleis Het Loo. Nee, de onlangs veelvuldig op Facebook gedeelde vacatures zijn niet vervuld door hoveniers uit het Zuid-Europese land. Het heeft alles te maken met vier speciaal voor Het Loo ontworpen kunstwerken van de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Die zijn niet alleen bij Volumina en Bodino in Turijn vervaardigd. Ze worden ook door medewerkers van die bedrijven in Apeldoorn geplaatst.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn