Asielzoekers zochten begin vorig jaar hulp bij de Tweede Kamer om de omstandigheden in de tijdelijke opvang in Apeldoorn verbeterd te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Asielzoekers zochten begin vorig jaar hulp bij de Tweede Kamer om de omstandigheden in de tijdelijke opvang in Apeldoorn verbeterd te krijgen. © Archief, Rob Voss

Probleem met honderd asielzoekers; rechtszaak belemmert verhuizing in Apeldoorn

Het is onzeker of de tijdelijke vluchtelingenopvang aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn eind dit jaar wordt ontruimd. Mocht dat wel gebeuren omdat de huurovereenkomst op 31 december afloopt, blijkt er voor honderd van de vierhonderd asielzoekers nog geen oplossing te zijn. Als gevolg van een rechtszaak kunnen die nog niet terecht in het nieuwe azc aan de Deventerstraat.

16 reacties

 • Martin Schuitert

  1 maand geleden
  Denk dat 75 % wet terug kan naar land van herkomst !
 • Louis Buevink

  1 maand geleden
  Als de overheid dan toch overgaat tot dwingende maatregelen snap ik niet dat ze dan niet kiezen voor maatregelen die echt zoden aan de dijk zetten. Koop dan een aantal campings op de Veluwe waar je duizenden vluchtelingen ook enig komfoor kunt bieden.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  kor Flokstra Kor.100% Mee eens waar zijn ze in Den Haag mee bezig ,nu weer in Tubbergen word zo een hotel gekocht . En staan zij met een vroom en glad getrokken gezicht en zeggen dat er geen ander keus was .
 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Zorg eerst dat de niet oorlogsvluchtelingen en de gasten uit nu veilige landen die de oorlog in hun land zijn ontvlucht terug naar hun land gaan verplicht Dan is er plek genoeg om de nu oorlog ontvluchtende een tijdelijke veilige plek te geven . Verder ons eigen volk iedereen een goed huis en top inkomen ook met de energie crisis .
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Als een Nederlandse burger een huis wil bouwen of een kantoor wil verbouwen duurt het jaren alvorens er een vergunning komt. Als er asielzoekers gehuisvest moeten worden dan kan er echt van alles gebeuren met huisvesting. Kantoren worden omgebouwd en huizen worden zomaar aan asielzoekers toegekend. Echt dit gaat een keer mis en komen de woningzoekenden in opstand. Hier moet een einde aan komen.