Processierups zit Kofferbakverkopen in Apeldoorn niet dwars

VideoDe Kofferbakverkopen langs het Apeldoorns Kanaal heeft vandaag geen last van de eikenprocessierups. De gemeente heeft gisteren de nesten kunnen verwijderen. Tot 15.00 uur staan er 250 particuliere standhouders die proberen hun overtollige tweedehands goederen aan de man te brengen.

 1. Dierenmishandeling wordt veel te weinig gemeld, zegt expert: ‘Wie op een kat schiet, oefent voor iets ergers’
  PREMIUM

  Dierenmis­han­de­ling wordt veel te weinig gemeld, zegt expert: ‘Wie op een kat schiet, oefent voor iets ergers’

  Een verdronken hond met de poten vastgebonden, katten die worden beschoten en een nieuwe wet die weerstand oproept: er is veel te doen om dieren. Hoe kijkt de Hoenderlose Nienke Endenburg, coördinator van het landelijk expertisecentrum dierenmishandeling, psycholoog en universitair docent mens-dier-relaties, aan tegen dierenrechten en -mishandeling? ,,Mensen zien dieren als weerloos.”
 2. Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggasten verlenen eerste hulp
  PREMIUM
  video

  Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggas­ten verlenen eerste hulp

  De dropzone van Paracentrum Teuge is schier eindeloos. Parachutisten kun ver uit de richting landen en toch geen probleem hebben. Toch ging het vrijdagochtend mis. Op zijn eerste solo-sprong belandde een parachutist keihard tegen het hek van minicamping ’t Oegenbos in Teuge. Normaal de plek om de gehele dag te genieten van het vliegspektakel voor de neus. Nu verleenden campinggasten eerste hulp.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn