Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige gebouw van De Marke, gezien vanaf het Schoutenveld. Op het grasveld komt de nieuwbouw van De Ploeg. © Jeroen Pol

Project van bijna 5 miljoen euro: Basisscholen De Ploeg en De Marke komen in De Maten pal naast elkaar

Twee nieuwe schoolgebouwen voor samen bijna 5 miljoen euro. De hoek Holtrichtersveld/ Schoutenveld ziet er vanaf 2022 compleet anders uit en krijgt de aanblik van een campus. Basisschool De Marke wordt gesloopt en krijgt nieuwbouw, terwijl basisschool De Ploeg de naaste buurman wordt.

Veel schoolgebouwen in Apeldoorn voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. In het huisvestingsplan 2016-2019 maakte de gemeente al geld vrij om scholen te renoveren, of opnieuw te bouwen. Voor De Marke en De Ploeg krijgen de plannen een steeds definitiever karakter. 

  1. Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoornse volleyclub uit eredivisie
    PREMIUM

    Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoorn­se volleyclub uit eredivisie

    Het wordt sportief gezien een stap terug, gedwongen door een gebrek aan financiële middelen. De volleybalsters van Dros Alterno vechten in de degradatiepoule van de eredivisie nog voor lijfsbehoud, maar de vereniging zelf houdt stiekem een beetje rekening met een niveau lager. Misschien wordt er in Apeldoorn wel op gehoopt. ,,We kunnen volgend jaar geen eredivisiewaardig team formeren”, geeft voorzitter Henk Wijnsma toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn