Brouwerij Puik Bieren aan de Beekstraat is geopend. Proost, zegt eigenaar Richard Pool.
Volledig scherm
Brouwerij Puik Bieren aan de Beekstraat is geopend. Proost, zegt eigenaar Richard Pool. © Maarten Sprangh

Proost! Brouwerij met proeflokaal in hartje Apeldoorn is klaar

Terwijl de bouw nog in volle gang was werd het al aangekondigd als een ‘nieuw icoon van Apeldoorn’. Vanmiddag kon eigenaar Richard Pool tijdens een besloten feestje een toost uitbrengen op de opening van zijn microbrouwerij in het hartje van de stad. 

Brouwerij, proeflokaal, lunchroom, koffieschenkerij... Pandeigenaar Elizen Vastgoed vindt het een aanwinst voor de binnenstad. Vanaf 4 maart kan iedereen zelf vaststellen of dat klopt. Dan is Puik Bieren ook open voor het publiek. 

Aan de publieksopening komen vooralsnog geen toeters en bellen te pas, zegt Pool. Dat gebeurt pas als hij z'n eerste brouw klaar heeft aan de Beekstraat.

Apeldoornse ale

Stiekem had hij gehoopt dat het nu al zover zou zijn, maar de installatie van de ketels had meer voeten in aarde dan hij had voorzien. Zonder die vertraging had hij z'n nieuwe Apeldoornse ale Route055 gisteren al willen schenken. Nu hoopt hij de tanks in de loop van de week te kunnen vullen.

Drukte op besloten openingsfeestje van Puik Bieren in Apeldoorn. Door de glazen wand is rechts de brouwerij zichtbaar. De publieksopening is op  maart.
Volledig scherm
Drukte op besloten openingsfeestje van Puik Bieren in Apeldoorn. Door de glazen wand is rechts de brouwerij zichtbaar. De publieksopening is op maart. © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn