Volledig scherm
© Matthijs Oppenhuizen

Protest bij VNG-congres Apeldoorn tegen "bloedbad in de thuiszorg"

APELDOORN - Bij de ingang van het Omnisportcentrum in Apeldoorn voerden vanochtend ongeveer zeventig thuiszorgmedewerkers actie. Ze protesteerden tegen de loonsverlagingen en bezuinigingen in de zorg. Boven het sportcentrum, waar vandaag het VNG-congres wordt gehouden, cirkelden twee vliegtuigjes met spandoeken met de teksten "Bloedbad in de thuiszorg" en "VNG viert feestje"

Toen Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, arriveerde zwelde het protest aan en klonken er leuzen als "Wie is het haasje, wij zijn het haasje". De actievoerders zijn voornamelijk medewerkers van Vérian uit Apeldoorn. Het VNG-congres wordt vandaag bezocht door 2600 gemeentebestuurders. De actievoerders vormden een "erehaag" voor de congresdeelnemers. Het overgrote deel liep echter door zonder aandacht te schenken aan de protesterende thuiszorgmedewerkers. De handtekeningenactie leverde dan ook welgeteld tien handtekeningen op.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Arriverende gemeentebestuurders moeten door een "erehaag" van protesterende thuiszorgmedewerkers. © Matthijs Oppenhuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn