De stoelen in de Deventer Schouwburg blijven woensdag mogelijk toch leeg. Inzet: Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries.
Volledig scherm
PREMIUM
De stoelen in de Deventer Schouwburg blijven woensdag mogelijk toch leeg. Inzet: Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. © Brunopress

Protestactie Kapsalon Theater op losse schroeven: Deventer haakt af, Apeldoorn houdt vol

update en pollDe landelijke protestactie Kapsalon Theater staat op losse schroeven, nu de burgemeesters zeggen de coronamaatregelen strikt te gaan handhaven. In Deventer hebben ze daarom besloten de boel af te blazen. Theater Orpheus in Apeldoorn geeft zich echter nog niet gewonnen. Opmerkelijk genoeg moedigt de burgemeester van Kampen een andere actie tegen de cultuursluiting juist aan.

12 reacties

 • Henk van den Beld

  4 maanden geleden
  Goed bezig Ton Heerts. In en in triest dat de overheid (what's in a name) gaat optreden. Het is een ludieke actie waarbij de coronarwgels in acht worden genomen. De cultuur heeft zich twee jaar stil gehouden, dus nu tijd dat ze ook van zich laten horen. Ooit heb ik in het verleden geprotesteerd tegen de komst van kernkoppen in Nederland. Misschien dat ik morgen wel naar Orpheus ga om te protesteren tegen de actie van (onze?) Burgervader.
 • willem smalen

  4 maanden geleden
  Ook een ludiek theater idee: Burgemeesters 'burgemeester maken'
 • Theo Van Luijk

  4 maanden geleden
  Erg flauw dat dit niet wordt toegestaan. Er wordt dus weer met twee maten gemeten. De burgemeesters verliezen hierdoor het respect dat ze zo nodig hebben. Jammer.
 • Ada Schouten

  4 maanden geleden
  Jammer dat hier met twee maten gemeten wordt. Zaterdag werd een demo van de horeca wel toegestaan, c.q. gedoogd. Waarom dan nu de cultuursector ook niet? Zijn de burgemeesters in Den Haag op hun vingers getikt en nu bang voor hun baan? Ik ben niet voor burgelijke ongehoorzaamheid, maar wel voor eenduidigheid.
 • henk hartog

  4 maanden geleden
  Miljoenen mensen leven al 2 jaar in deze waanzin, deze 22 Burgemeesters horen erook bij. Zal die BRULS ook in deze groep zitten? ..ze vergeten Amalia te vermelden, lijkt ons wel handig
 1. Hatto Heim haalt titel overtuigend binnen, SVI verplettert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen
  Liveblog

  Hatto Heim haalt titel overtui­gend binnen, SVI verplet­tert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen

  Hatto Heim is de kampioen van de derde klasse C. Als je in de kampioenswedstrijd met 1-4 wint bij de eerste achtervolger is dat natuurlijk niet meer dan verdiend. Maar de meeste indruk maakte SVI, dat met ruime cijfers te sterk was voor koploper SDV Barneveld. Ook in de hoogste competities rolde de bal, maar Flevo Boys, HHC Hardenberg, Staphorst en VVOG konden allemaal geen tot weinig potten breken. Ook bij DVS’33 lukte er weinig. De ploeg uit Ermelo had echter wel wat te vieren.

Apeldoorn