Volledig scherm
Montessori Kinderopvang in Veenendaal, onderdeel van het Apeldoornse Kidsplus, staat onder verscherpt toezicht van de gemeente. © Rob Voss

PvdA wil dat staatssecretaris maatregelen neemt tegen Apeldoornse kinderopvang Kidsplus

De PvdA wil opheldering van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de aanhoudende problemen bij de Apeldoornse kinderopvangorganisatie Kidsplus. De partij wil dat de staatssecretaris maatregelen neemt tegen Kidsplus.

De sociaaldemocraten stellen Kamervragen naar aanleiding van een publicatie maandag in de Stentor over de aanhoudende problemen bij Kidsplus. Deze opvangorganisatie uit Apeldoorn runt 27 opvanglocaties in heel Nederland. Eerder bleek uit onderzoek van deze krant dat de GGD’s bij ruim de helft van de Kidsplus-locaties in de afgelopen drie jaar (soms ernstige) tekortkomingen aantrof.

Kidsplus belooft beterschap

Eigenaar Rinald Kloppenberg beloofde in juni beterschap, maar ook de afgelopen maanden scoorden diverse vestigingen van Kidsplus onvoldoendes bij inspecties door de GGD. In Veenendaal, Nieuwegein en Houten staan kinderdagverblijven van Kidsplus nog altijd onder verscherpt toezicht. In de afgelopen vier maanden werden er zestien tekortkomingen geconstateerd.

Voor directeur Gjalt Jellesma van Boink, de vertegenwoordiger van ouders en oudercommissies in de kinderopvangbranche, is de maat vol. Hij vindt het genoeg geweest. ,,Deze beunhaas moet uit de markt worden gehaald.”

PvdA wil dat staatssecretaris optreedt

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk wil van de staatssecretaris weten waarom de vestigingen van Kidsplus nog niet gesloten zijn. ‘Hoe kan het zo zijn dat Kidsplus, ondanks alle inspecties en slechte rapportages, als slecht presterende grote kinderopvangorganisatie in Nederland nog steeds open is?’, vraagt Van Dijk de staatssecretaris. ‘Bent u bereid om, nu rapportages laten zien dat het stelselmatig mis is bij Kidsplus, om zelf ook maatregelen tegen Kidsplus te nemen?’

Kidsplus zelf zegt in een verbeterfase te zitten en stelt dat veel zaken de afgelopen tijd al beter gaan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn