Volledig scherm
© ANP

PvdD: 100 per uur op snelweg in Gelderland

De maximumsnelheid op snelwegen in Gelderland moet naar 100 kilometer per uur. Dat gaat de Partij voor de Dieren woensdag voorstellen aan andere partijen in de provinciale politiek.

Volgens fractievoorzitter Luuk van der Veer is het een eenvoudige maatregel om tot minder CO2-uitstoot te komen. Zijn partij stelt dat het reistijdvoordeel van hogere snelheden, zoals 130 per uur, ‘minimaal’ is. Het verschil in CO2 is volgens hem wel groot. De PvdD verwijst daarbij naar op cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Wat betreft de partij gaat het provinciebestuur in Den Haag lobbyen om de maximumsnelheid naar beneden te brengen.

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Live

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn