Volledig scherm
© ANP

PvdD: 100 per uur op snelweg in Gelderland

De maximumsnelheid op snelwegen in Gelderland moet naar 100 kilometer per uur. Dat gaat de Partij voor de Dieren woensdag voorstellen aan andere partijen in de provinciale politiek.

Volgens fractievoorzitter Luuk van der Veer is het een eenvoudige maatregel om tot minder CO2-uitstoot te komen. Zijn partij stelt dat het reistijdvoordeel van hogere snelheden, zoals 130 per uur, ‘minimaal’ is. Het verschil in CO2 is volgens hem wel groot. De PvdD verwijst daarbij naar op cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Wat betreft de partij gaat het provinciebestuur in Den Haag lobbyen om de maximumsnelheid naar beneden te brengen.

  1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

    Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

    Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn