Volledig scherm
PREMIUM
Op het parkachtig terrein van GGNet komt een azc. © Bram van de Biezen

Raad van State ziet asielcentrum Apeldoorn niet hard groeien

De gemeente Apeldoorn en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers kunnen voorlopig door met hun plan voor een asielzoekerscentrum voor 400 asielzoekers aan de Deventerstraat. Maandag wees de Raad van State een verzoek om schorsing van het bestemmingsplan De Wellen Zuid af. Volgens de rechter hoeven omwonenden niet te vrezen voor een doorgroeiende centrum.

De zaak was aangekaart door Omwonendenbelang AZC-GGnet en een buurtbewoner. Zij verzetten zich tegen de komst van de asielzoekers op wat nu nog het terrein van GGNet is, omdat ze veel overlast verwachten. Onlangs vroegen ze de voorzieningenrechter van de Raad van State om op zijn minst een maximaal aantal op te vangen asielzoekers in het betreffende bestemmingsplan op te nemen. 

  1. Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn