Volledig scherm
De gemeenteraad denkt dat een nieuw wijkje in Lieren kan doorgaan; ondanks 'hindercirkels' door vuurwerkverkoop bij Jan van de Kamp © ANP

Raad zet nieuwe wijk Lieren door ondanks vuurwerkbunker

Vuurwerkverkoop als bom onder een nieuw woonwijkje in Lieren? De Apeldoornse gemeenteraad denkt dat de soep niet zo heet wordt gegeten als vuurwerkverkoper Jan van de Kamp ze eerder opdiende. De aanleg van het wijkje aan de Tullekensmolenweg mag doorgaan, bepaalde de gemeenteraad gisteravond.

Van de Kamp benadrukte bij de eerdere politieke  bespreking dat hij naar de rechter stapt als  de gemeente de plannen ongewijzigd doorzet. Door de verkoop en opslag van vuurwerk is er sprake van hindercirkels, legde hij uit. Hij wil voorkomen uiteindelijk in zijn mogelijkheden te worden beknot. 

Het college van burgemeester en wethouders liet zijn juristen alles nogmaals doorrekenen en concludeerde in een raadsbrief dat het plan wel degelijk kan worden doorgezet. 

Sociale sector

Dat stelde vrijwel alle partijen tevreden. Het vooruitzicht dat er nu in Lieren ook woningen bijkomen in de sociale sector is buitengewoon prettig, vindt de gemeenteraad. ,,Jonge mensen kunnen nu in Lieren blijven'', constateerde VVD-raadslid Braldt Haak. ,,Nu we deze aanvullende informatie hebben over de veiligheidsaspecten stemmen we hier graag mee in.''

Alleen de Partij voor de Dieren is teleurgesteld, omdat groene ruimte verdwijnt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn