Volledig scherm
PREMIUM
Vlag van voetbalclub Columbia. Inzet: Jacco van Sterkenburg © Pim Velthuizen / Inzet: Erasmus Universiteit Rotterdam.

Racisme-expert na gestaakt duel in Apeldoorn: ‘Dit gaan we meer zien’

Columbia 3 - Warnsveldse Boys 3 was zaterdag niet de eerste amateurvoetbalwedstrijd die in navolging van FC Den Bosch - Excelsior gestaakt werd wegens racisme. Volgens racisme-expert Jacco van Sterkenburg is het ook zeker niet de laatste. ,,We gaan dit nu meer zien.”

Scheidsrechter Jazinski hield er zaterdag in Apeldoorn midden in de tweede helft mee op. Toen een voetballer van Columbia meerdere keren een donkere tegenstander van Warnsveldse Boys racistisch bejegende, staakte hij het treffen definitief. De thuisclub schorste de zondaar voor de rest van dit seizoen. 

 1. OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis
  PREMIUM

  OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis

  Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets ter hoogte van de Laan van de Dierenriem over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.
 2. Lokale Alliantie Brummen trekt ten strijde tegen het plunderen van opa's bankrekening
  PREMIUM

  Lokale Alliantie Brummen trekt ten strijde tegen het plunderen van opa's bankreke­ning

  Even boodschappen doen met de bankpas van opa en die ook maar even gebruiken om zelf een vol karretje af te rekenen. Moeilijk te bevatten, maar het gebeurt vaak, zegt Bert Nijborg. Hij is initiatiefnemer van de Lokale Alliantie Brummen, die (financieel) misbruik van ouderen wil aanpakken. De alliantie begint op 5 februari. ,,Financiële uitbuiting van ouderen is een schrijnende, maar nog onderbelichte vorm van mishandeling.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn