Volledig scherm

Radio Kootwijk onder vuur

DEN HAAG/APELDOORN - Na het sneuvelen van de Natuurbeschermingswet(NBW)-vergunning vorige maand lijkt nu ook het bestemmingsplan voor het 'Hallo Bandoeng… Hier Radio Kootwijk'-plan onderuit te gaan.

Jos Overman, projectleider van Staatsbosbeheer, denkt dat het slechts een kwestie van tijd tot dat Staatsbosbeheer en SWMA tot een vergelijk komen. ,,Wij hebben wel degelijk beperkingen in het bestemmingsplan opgenomen.'' SWMA vreest evenwel dat het bestemmingsplan de poort openzet voor ongewenste ontwikkelingen.

Staatsraad Van Buuren vroeg aan de gemeentewoordvoerder van Apeldoorn wat de gemeente gaat doen als de Raad van State het bestemmingsplan schrapt. ,,Dan zullen we een nieuwe passende beoordeling op stellen en het bestemmingsplan waar nodig aanpassen zoals een maximum aantal bezoekers voor alle gebouwen. Maar we hoeven geen nieuw onderzoek voor de passende beoordeling te doen. Alle onderzoeken zijn al gedaan,'' aldus de gemeentewoordvoerder. Uitspraak volgt over zes a twaalf weken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn