Volledig scherm

Radio Kootwijk onder vuur

DEN HAAG/APELDOORN - Na het sneuvelen van de Natuurbeschermingswet(NBW)-vergunning vorige maand lijkt nu ook het bestemmingsplan voor het 'Hallo Bandoeng… Hier Radio Kootwijk'-plan onderuit te gaan.

Jos Overman, projectleider van Staatsbosbeheer, denkt dat het slechts een kwestie van tijd tot dat Staatsbosbeheer en SWMA tot een vergelijk komen. ,,Wij hebben wel degelijk beperkingen in het bestemmingsplan opgenomen.'' SWMA vreest evenwel dat het bestemmingsplan de poort openzet voor ongewenste ontwikkelingen.

Staatsraad Van Buuren vroeg aan de gemeentewoordvoerder van Apeldoorn wat de gemeente gaat doen als de Raad van State het bestemmingsplan schrapt. ,,Dan zullen we een nieuwe passende beoordeling op stellen en het bestemmingsplan waar nodig aanpassen zoals een maximum aantal bezoekers voor alle gebouwen. Maar we hoeven geen nieuw onderzoek voor de passende beoordeling te doen. Alle onderzoeken zijn al gedaan,'' aldus de gemeentewoordvoerder. Uitspraak volgt over zes a twaalf weken.

  1. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
    PREMIUM

    ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

    De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn