Vrachtwagenchauffeur Randy Schilders (links) en eigenaar Henk-Jan Wolffs van Star Twin Motors (rechts) verleenden dinsdagavond eerste hulp bij een zwaar ongeluk in Loenen terwijl andere automobilisten toeterend en filmend langs de puinhopen wilden rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagenchauffeur Randy Schilders (links) en eigenaar Henk-Jan Wolffs van Star Twin Motors (rechts) verleenden dinsdagavond eerste hulp bij een zwaar ongeluk in Loenen terwijl andere automobilisten toeterend en filmend langs de puinhopen wilden rijden. © Persbureau Heitink / inzetjes: eigen foto en Kevin Hagens

Randy en Henk-Jan schieten te hulp na ernstig ongeluk Loenen: ‘Het leek wel een oorlogsgebied’

videoDinsdagavond, aan Kanaal Zuid in Loenen. Een vrouw loopt in shock over de weg. Een man zit zwaargewond klem in zijn gecrashte auto. Vrachtwagenchauffeur Randy Schilders is op dat moment aan het lossen bij het nabijgelegen Star Twin Motors van Henk-Jan Wolff. De mannen zijn na de klap naar buiten gegaan om eerste hulp te verlenen en zien veel automobilisten toeterend en filmend langs de puinhopen rijden. ,,Ongelooflijk, hoe diep kan je zinken?’’ vragen ze zich af.

Een dag na het ongeluk doet ter plekke niets meer herinneren aan het zware ongeluk op de avond ervoor. Wolff kijkt vanuit zijn bedrijf naar het kruispunt van Kanaal Zuid met de Voorsterweg, waar drie auto’s hard met elkaar in botsing kwamen.

Wolff: ,,Ik maakte een praatje en hoorde een klap. Even dacht ik dat er een motor uit de vrachtwagen was gevallen. Buiten zag ik allemaal auto-onderdelen. De ravage was zó groot, het leek wel een oorlogsgebied”. 

In Shock 

Wolff zag de bestuurster van één van de auto's beduusd rondlopen. ,,Ze was in shock, ze had niet gezien dat ze een voorrangsweg opreed. Ik gaf haar een bekertje water. Misschien heb ik wel iemand doodgereden, zei ze met een verdwaasde blik in haar ogen. Ze kwam vanaf de Voorsterweg vanuit Loenen.’’

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn