Ravage na frontale botsing op kruispunt in Apeldoorn, drankrijder (24) opgepakt

Video & updateEen grote ravage vannacht op een kruispunt nabij het centrum van Apeldoorn. Daar knalden twee auto’s frontaal op elkaar, drie raakten er beschadigd. Een 24-jarige man ging er vervolgens te voet vandoor. Hij is aangehouden en moest vanwege zijn alcohol-consumptie zijn rijbewijs inleveren. De man zat vanochtend nog vast.

Het ongeluk gebeurde rond middernacht op de kruising van de Deventerstraat met de Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan. Bestuurders van een blauwe Volkswagen Up en een donkerkleurige Volvo reden bij de verkeerslichten hard tegen elkaar.

De Volvo raakte door de klap een verkeerslicht en kwam in de berm tot stilstand. Een van de voorwielen schoot daarbij van de auto af. Ook de Volkswagen raakte zwaar beschadigd. De brokstukken lagen verspreid over het hele kruispunt.

Mislukte inhaalactie

De Volvo kwam uit de richting van de Deventerstraat en reed in de richting van het centrum, legt politiewoordvoerder Marloes Ballast uit. ,,Bij de kruising kwamen twee auto’s uit tegengestelde richting, waarbij de Volkswagen Up op de weghelft van de Volvo reed. Die Up reed daar omdat hij een andere auto probeerde in te halen, maar had dat verkeerd ingeschat, waardoor hij in botsing kwam met de Volvo.’’

Volledig scherm
De bestuurder van de Volkswagen UP was vlak na het ongeluk in Apeldoorn gevlogen. © Luciano de Graaf

De bestuurder van de Up ging er in eerste instantie vandoor gegaan, maar is later aangehouden. Zijn woonadres is bij de politie onbekend. Hij wordt vandaag verhoord.

De man en vrouw die in de Volvo zaten werden door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. 

Derde auto

Ook de auto die door de Volkwagen Up werd ingehaald raakte beschadigd. Deze Mercedes werd met flinke schade iets verderop, bij de Molenstraat, door de eigenaar geparkeerd. 

De kruising waar het ongeluk gebeurde werd een tijd lang volledig afgesloten, zodat de politie onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval kon doen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn