Volledig scherm
PREMIUM
Berend Wardenier (links) en Tim Janssen voor de Rechtswinkel Apeldoorn in CODA. © Jeroen Pol

Rechtswinkel Apeldoorn trekt 250 cliënten in eerste jaar

Rechtswinkel Apeldoorn heeft in het eerste jaar ongeveer 250 adviezen uitgebracht. Dat is beduidend meer dan waar de vier initiatiefnemers vooraf op rekenden. Iedere donderdagavond kunnen mensen in CODA juridische problemen gratis voorleggen aan de adviseurs van de rechtswinkel. Dat zijn studenten Rechten die tenminste hun propedeuse hebben gehaald.

Het meest werden adviezen gevraagd over echtscheidingen, verstoorde arbeidsrelaties en aansprakelijkheid. ,,Maar we kregen ook vragen over bijvoorbeeld belastingen en verkeersboetes’’, zegt Tim Janssen (23) die in 2017 met het idee kwam om in navolging van andere steden een rechtswinkel in Apeldoorn te beginnen.  Samen met de andere initiatiefnemers,  Eva Janssen (20), David Oudbier (24) en Berend Wardenier (22) is Janssen nog steeds aan Rechtswinkel Apeldoorn verbonden.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn