Reclamemast langs A1 bij Apeldoorn tikt 50 meter aan

De bouw van de reclamemast langs de A1 bij Apeldoorn-Zuid heeft het hoogste punt bereikt. Aan de constructie komen grote led-schermen te hangen die wisselende boodschappen gaan vertonen, bovenin komt de M van McDonald’s.

De top van het gevaarte haalt 50 meter hoogte. De mast is een ontwerp van Courage Architecten, in opdracht van de franchisehouder van het McDonald’s restaurant bij de A1-afrit Apeldoorn-Zuid. De vorm is een knipoog naar het gemeentelogo van Apeldoorn; een blaadje. De afgelopen tijd is de stalen constructie neergezet naast de carpoolplaats langs de Kayersdijk.

De led-schermen die er straks aan hangen zullen in de late avond en ‘s nachts uit staan.

Volledig scherm
De mast heeft zijn karakteristieke vorm gekregen. Nu moeten er nog led-schermen aan bevestigd worden. © Courage Architecten
 1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”
 2. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

  Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

  Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
 3. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn