Vliegroutes boven Apeldoorn. Net beneden het onderzochte gebied toont de oranje lijn richting Eerbeek een vertrekroute van Schiphol voor verkeer richting zuidoosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegroutes boven Apeldoorn. Net beneden het onderzochte gebied toont de oranje lijn richting Eerbeek een vertrekroute van Schiphol voor verkeer richting zuidoosten. © LVNL

Red Gelderland: is Apeldoorn nu ook aan het Schiphollen?

De net uitgebrachte ‘quick scan’ van het aantal vliegtuigen dat over Apeldoorn vliegt is misleidend. Dat vindt de Werkgroep Red Gelderland, die zich verzet tegen de toename van vlieglawaai. In het overzicht wordt een deel van de gemeente buiten beschouwing gelaten, terwijl daar juist een belangrijke vliegroute loopt, aldus Red Gelderland.

  1. Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggasten verlenen eerste hulp
    PREMIUM
    video

    Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggas­ten verlenen eerste hulp

    De dropzone van Paracentrum Teuge is schier eindeloos. Parachutisten kun ver uit de richting landen en toch geen probleem hebben. Toch ging het vrijdagochtend mis. Op zijn eerste solo-sprong belandde een parachutist keihard tegen het hek van minicamping ’t Oegenbos in Teuge. Normaal de plek om de gehele dag te genieten van het vliegspektakel voor de neus. Nu verleenden campinggasten eerste hulp.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn