Er wordt uitgezocht hoe er meer ingezet kan worden op zonnepanelen op daken.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt uitgezocht hoe er meer ingezet kan worden op zonnepanelen op daken. © Guus Schoonewille

Regio schroeft doelstelling voor schone energie naar beneden, meer ‘zon op dak’

Meer zonnepanelen op daken, in plaats van op de grond. En plaatsing van windmolens op de Veluwe gebeurt in elk geval de komende jaren niet. Dat staat in het nieuwe plan voor duurzame energie in deze regio. De consequentie: er zal hier in 2030 minder schone energie worden opgewekt dan waar eerst op werd gemikt.

2 reacties

 • Geerlings

  2 maanden geleden
  Misschien handig als regio's méér samen kijken naar doelstellingen ipv dat ieder regiootje zelf zijn broek moet ophouden (en vastleggen in zijn RES). (Inter)nationale samenwerking levert per definitie meer op dan lokaal geworstel, al was het zelfs alleen maar tbv de ontwikkeling en borging van benodigde kennis
 • Coos Paulusma

  2 maanden geleden
  Wordt het nou niet eens tijd dat wij in ons overbevolkte land serieus overwegen om een aantal standaard SMR’s (Small Modular Reactors) aan te schaffen? We moeten die dingen niet zelf gaan uitvinden, want die kennis hebben we verloren laten gaan. In Engeland worden ze door Rolls-Royce ontwikkeld en In Frankrijk - met veel aanwezige know how - worden miljarden beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling en de bouw daarvan. Dan haalt Nederland in 2050 met gemak de afgesproken CO2 reductie.
 1. Buurt doodsbang voor ‘Spiderman’ na wildwest-taferelen in Apeldoorn: ‘Durf mijn huis niet meer uit’
  PREMIUM
  1

  Buurt doodsbang voor ‘Spiderman’ na wild­west-taferelen in Apeldoorn: ‘Durf mijn huis niet meer uit’

  De 37-jarige man die vorig weekend werd opgepakt na de wildwesttaferelen in Apeldoorn zit nog minimaal een week vast. Omwonenden en getroffen ondernemers van de ravage weten zeker dat het om ‘Spiderman’ gaat, die de Metaalbuurt eerder op stelten zette. De politie wil dat niet bevestigen. Buurtbewoners zijn radeloos. ,,Dit houd ik niet lang meer vol, ik ben doodsbang.”

Apeldoorn