Op het Marktplein werd het inmiddels traditionele aftelfeest gevierd. Burgemeester John Berends (midden) deed mee in de feestvreugde.
Volledig scherm
Op het Marktplein werd het inmiddels traditionele aftelfeest gevierd. Burgemeester John Berends (midden) deed mee in de feestvreugde. © Maarten Sprangh

Relatief rustige jaarwisseling Apeldoorn; veel kleine brandjes

Apeldoorn lijkt een relatief rustige jaarwisseling te hebben beleefd. De brandweer moest wel herhaaldelijk op weg voor een klein brandje op straat.

Er was één autobrand: aan de Mariastraat. De eerst kleine vreugdevuurtjes werden al op oudejaarsdag gemeld; dat liep de hele nieuwjaarsnacht door. De meldingen betroffen onder meer de Gentiaanstraat, hoek 2e Johannastraat/Roerdompweg, Akkerwinde, Argusstraat, Albardastraat, Breeuwershoeve, Marconistraat, Aalscholverweg en Westenenkerweg/Hoenderparkweg. Op die plekken stond bijvoorbeeld afval, een container of een autobrand in brand.
Over schade is nog niets bekend gemaakt. De brandweer heeft in totaal zestien meldingen te verwerken gekregen. ,,Een leuk aantal'', vindt het korps. En belangrijk: ,,Wij hebben geen agressie meegemaakt en zo hoort het!''
Een team met de hoogwerker van Apeldoorn heeft nog geassisteerd bij een schuurbrand in Wilp.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn