Een deel van de gemeenteraad wil dat veehouders - hier een bedrijf in Beemte-Broekland - hun stallen niet meer kunnen uitbreiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de gemeenteraad wil dat veehouders - hier een bedrijf in Beemte-Broekland - hun stallen niet meer kunnen uitbreiden. © Kevin Hagens

Rem op ‘megastallen’ gaat Apeldoorn ‘miljoenen euro’s’ kosten

Als Apeldoorn een rem zet op de uitbreiding van veestallen, dan gaat dat de gemeente ‘miljoenen euro’s’ kosten. Dat melden burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden dat veel te vaag. Hun verzet tegen de intensieve veehouderij gaat door.

 1. Sinterklaas blijft buiten onder de carport en draagt latex handschoenen: ‘Tweede jaar op rij drama’
  PREMIUM

  Sinter­klaas blijft buiten onder de carport en draagt latex handschoe­nen: ‘Tweede jaar op rij drama’

  Dit jaar geen heerlijk avondje bij een knapperend haardvuur voor Sinterklaas en zijn pieten, als ze er dit weekeinde op uit gaan om verwachtingsvolle gezinnen van cadeaus te voorzien. Op de Veluwe wordt sinterklaas coronaproof gevierd. De goedheiligman blijft aan de deur staan, of moet hij het doen met tochtige carports en koude garages. ,,Dan maar een extra sjaal om.’’
 2. Deze tien ‘Koningskinderen’ worden dinsdag 18 jaar, net als prinses Amalia: ‘Ze wordt een goede koningin voor ons’
  PREMIUM
  Video

  Deze tien ‘Konings­kin­de­ren’ worden dinsdag 18 jaar, net als prinses Amalia: ‘Ze wordt een goede koningin voor ons’

  Ze kennen elkaar niet, maar ook weer wel, dankzij die ene dag: hun geboortedag. Net als prinses Amalia worden Julian, Cynthia, Michelle, Lars, Arthur, Desiree, Lonneke, Stephan, Iris en Jordy dinsdag 18 jaar. De Stentor volgt deze ‘Koningskinderen’ al sinds hun geboorte. Aan de vooravond van hun verjaardag brengen we ze samen. ,,Ik ben trots op Amalia.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn