Volledig scherm
Marius van Dokkum bracht zijn 'Rembrandt' vandaag per trein naar het Rijksmuseum. © Marius van Dokkum Museum

‘Rembrandt’ van Marius van Dokkum per trein naar Rijksmuseum

Hij heeft z'n pronkstuk afgeleverd. Marius van Dokkum reisde vandaag met zijn werk ‘Dames en Heren’ naar het Rijksmuseum in Amsterdam. De 62-jarige schilder uit Ugchelen is doorgedrongen tot de finaleronde van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt, die van 15 juli tot 15 september is te zien in de Philipsvleugel.

Het Rijksmuseum daagde Nederlanders uit hun interpretatie van Rembrandt in te sturen. Uit 8.390 inzendingen werden er 600 geselecteerd voor de finaleronde. Van Dokkum is een bewonderaar van Rembrandt. ,,De hoofdfiguren van De Nachtwacht komen in mijn schilderij ‘Dames en Heren’ terug, maar dan als hedendaagse mensen’’, lichtte hij tegenover de Stentor toe.

Een jury moet nu bepalen of zijn werk behoort tot de 200 die uiteindelijk worden tentoongesteld. Dat wordt op 24 juni bekend. 

De kunstenaar werd begeleid vanuit het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk en reisde per trein. Een fotograaf van de NS legde zijn trip vast.

Volledig scherm
Marius van Dokkum bracht zijn 'Rembrandt' vandaag per trein naar het Rijksmuseum. © Marius van Dokkum Museum
Volledig scherm
Marius van Dokkum bracht zijn 'Rembrandt' vandaag per trein naar het Rijksmuseum. © Marius van Dokkum Museum
  1. Kamerfractie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

    Kamerfrac­tie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

    Dat de Autoriteit Consument & Markt geen datum kan noemen voor een uitspraak over de fusie tussen de postreuzen Sandd en PostNL is de CDA-fractie in de Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten. ACM brengt daardoor bedrijven die opereren in een moeilijke markt in problemen meent het CDA, dat naar aanleiding van berichtgeving in deze krant over de kwestie vragen heeft gesteld aan staatssecretaris Mona Keizer (Economische Zaken & Klimaat).
  2. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn