Volledig scherm
PREMIUM
Betrokkenen bij de overname ondertekenen de overeenkomst tussen Remeha en Techneco: Achter vlnr.: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha). Voor vlnr.: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen. © Remeha

Remeha wil met overname Techneco marktleider warmtepompen worden

De Apeldoornse producent van verwarmingsketels Remeha neemt Techneco over, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in warmtepompen. De overname moet leiden tot een positie als marktleider op de warmtepompmarkt. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha op de markt.

Dat heeft Remeha vandaag bekend gemaakt in een persbericht. Remeha - ruim 500 medewerkers - vormt het hart van de BDR Thermea Group. Met 6.500 medewerkers en actief in tachtig landen is het bedrijf goed voor een jaaromzet van 1,7 miljard euro. Die omvang werd bereikt dankzij een aantal overnames. Eerst werd het Franse De Dietrich overgenomen, daarna het Britse Braxi. Het hoofdkantoor van de holding - BDR bevat de eerste letters van de drie ‘bloedgroepen’ - staat in Apeldoorn.

 1. Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belastingdienst
  PREMIUM

  Autobe­drijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belasting­dienst

  Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn treft na ruim twaalf jaar onderzoek een schikking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Voormalig eigenaar Tonny Keijzers betaalt in totaal 2,5 miljoen euro: een boete van 750.000 euro van een door het OM opgelegde strafbeschikking en circa 1,8 miljoen aan de fiscus. Daarnaast legt het OM hem een werkstraf op van 120 uur. Keijzers had tussen 2006 en 2011 te weinig aan btw afgedragen.
 2. Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt
  PREMIUM
  VIDEO

  Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt

  Johanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn