Volledig scherm
PREMIUM
Betrokkenen bij de overname ondertekenen de overeenkomst tussen Remeha en Techneco: Achter vlnr.: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha). Voor vlnr.: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen. © Remeha

Remeha wil met overname Techneco marktleider warmtepompen worden

De Apeldoornse producent van verwarmingsketels Remeha neemt Techneco over, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in warmtepompen. De overname moet leiden tot een positie als marktleider op de warmtepompmarkt. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha op de markt.

Dat heeft Remeha vandaag bekend gemaakt in een persbericht. Remeha - ruim 500 medewerkers - vormt het hart van de BDR Thermea Group. Met 6.500 medewerkers en actief in tachtig landen is het bedrijf goed voor een jaaromzet van 1,7 miljard euro. Die omvang werd bereikt dankzij een aantal overnames. Eerst werd het Franse De Dietrich overgenomen, daarna het Britse Braxi. Het hoofdkantoor van de holding - BDR bevat de eerste letters van de drie ‘bloedgroepen’ - staat in Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn