De Fietsenwinkel sluit wegens een reorganisatie zijn winkels in onder meer Apeldoorn (Brinklaan).
Volledig scherm
De Fietsenwinkel sluit wegens een reorganisatie zijn winkels in onder meer Apeldoorn (Brinklaan). © Gep Leeflang

Reorganisatie Fietsenwinkel.nl betekent einde vestiging Apeldoorn

Een reorganisatie bij Fietsenwinkel.nl betekent het einde van onder meer de winkel die het bedrijf in Apeldoorn heeft. Dat is het gevolg van de beslissing van moederbedrijf International Bike Group (IBG) om zich wegens aanhoudende verliezen op te splitsen in drie aparte ondernemingen.

Voor Fietsenwinkel.nl betekent dit dat alle winkels in België dicht gaan en dat in Nederland behalve de vestiging in Apeldoorn ook de deur dichtgaat in Assen, Venlo en Leeuwarden.  Ook het hoofdkantoor, distributiecentrum en magazijn in Amsterdam gaat dicht. De assemblage en reparatie worden verplaatst naar de overblijvende winkels en een compact expertisecentrum in Almere. 

Fietsbolwerk

Aan de winkeldeur aan de Brinklaan in Apeldoorn is nog geen informatie te vinden over de sluiting. De vestiging is vandaag gesloten. Volgens een medewerker van Fietsenwinkel.nl is nog niet bekend wanneer de winkel dichtgaat. De aangekondigde herstructurering zal naar verwachting  begin juni afgerond zijn.  

In de Apeldoornse vestiging is ook een testcenter voor speed pedelecs. De winkelrij aan de Brinklaan had zich juist ontwikkeld tot een fietsbolwerk. Een paar meter verderop is Fietskoeriers Apeldoorn gevestigd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn