Kunstbende, eerder dit jaar in de Zwolse poptempel Hedon, met het publiek zittend en op afstand.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstbende, eerder dit jaar in de Zwolse poptempel Hedon, met het publiek zittend en op afstand. © Freddy Schinkel

Restaurants in de regio hangen de vlag uit, maar cultuursector zit net als kroegeigenaar nog met veel vragen

Enthousiaste reacties bij restauranthouders, maar kroegeigenaren weten nog niet of ze wel blij kunnen zijn. De verwachte versoepelingen van de coronamaatregelen leiden tot blijdschap, maar voor theaters en poppodia maakt het nogal een verschil hoeveel mensen er vanaf woensdag weer naar binnen mogen.

5 reacties

 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Van die QR code is allang bewezen dat het echt geen greintje verschil maakt. En toch houdt men eraan vast. Dit bewijst dat het binnen dat OMT en de regering niet om de volksgezondheid gaat, maar om niet teveel gezichtsverlies te leiden. Stel je voor dat ze moeten toegeven dat ze ongelijk hadden! Maar verwachten ze nu echt dat de bevolking deze adviezen nog serieus neemt als men aantoonbaar liegt?
 • Bossy Tosma

  1 jaar geleden
  En het virus gaat weer in werking met al die gasten minder dan 1,5 meter bij elkaar wanneer alcohol de boosdoener is verdwijnen de corona regels.
 • J Kruize

  1 jaar geleden
  En QR en 1,5 meter en mondkapje, ik mis nog de toegangstest. Dat gaat niet werken. Dan gaan we thuis met tig man zonder QR zonder 1,5 meter en niet getest en zonder mondkapje feesten. Is trouwens ook goedkoper. Hier heeft de horeca weinig aa vrees ik
 • Roel Akkerman

  1 jaar geleden
  De kachel opstoken voor die paar uurtjes en dan ook nog met minimale bezetting dat kun je wel vergeten met de huidige gasprijzen. Waar vermoedelijk de meeste horecaondernemers nog niet aangedacht hebben om rekening mee te houden. Als de horeca wil overleven, moeten toch alle beperkingen opgeheven worden. Enorme schulden bij de belastingdienst/overheid.
 • Ronald Wintjens

  1 jaar geleden
  De natte horeca heeft hier nauwelijks iets aan.