Volledig scherm

Restauratie is al eind op streek

APELDOORN - Met de opknap van de beroemde vloer, de aanleg van een lift en toilet voor invaliden, nieuwe toiletgroepen, de renovatie van het dak en de inrichting door het Kadaster van een vergaderzaal, is Staatsbosbeheer een eind op streek met de restauratie van het belangrijkste gebouw van Radio Kootwijk.Binnenkort worden dichtgesausde ramen vervangen door doorzichtig glas, waardoor er nog meer licht valt in het monumentale gebouw.

De restauratie en verbouwing van de eerste van de twee annexen (bijgebouwen in de hoek van het voorplein) is inmiddels voltooid. Er is een multifunctionele ruimte ontstaan met plek voor vijftig bezoekers. Door de vloer te verhogen, kijken de bezoekers ook als ze zitten uit over de natuur.

Even verderop zijn de oude watertoren (rijksmonument) en de twee pomp-putten weer hersteld en op het brandkraansysteem aangesloten. Daarmee worden niet alleen drie rijksmonumenten in ere hersteld, maar wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van het voor brand gevoelige gebied.

,,Als ik zie wat er de afgelopen 2,5 jaar is gebeurd, kunnen we trots zijn op wat gedaan is aan de restauratie en het behoud van de gebouwen en nieuw gebruik. We hebben vertegenwoordigers van de gemeenteraad van Apeldoorn en provinciale staten op bezoek gehad. Ook de leden van de vroegere bestuurlijke begeleidingsgroep is hier geweest. Iedereen reageert enthousiast'', zegt projectleider Jos Overman van Staatsbosbeheer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn