Volledig scherm
In de voorbereiding op het eerste seizoen terug in het betaalde voetbal in 2003 lopen Koen Garritsen, Klaas-Jan Huntelaar en Paul Verhaegh door de bossen naast stadion Berg en Bos van AGOVV Apeldoorn. De drie voetballers kwam over van Jong PSV. © Archief de Stentor

Reünie van oud-profs van AGOVV Apeldoorn in stadion Berg en Bos

Dries Mertens, Raimond van der Gouw, Klaas-Jan Huntelaar, Nacer Chadli. Zomaar wat namen van spelers die het profavontuur van AGOVV Apeldoorn na de millenniumwisseling meemaakten. Een deel van de spelers die in de periode van 2003 tot januari 2013 voor AGOVV uitkwam, komt op 17 augustus terug naar stadion Berg en Bos in Apeldoorn.

Dan wordt een reünie gehouden voor spelers, coaches, medewerker en vrijwilligers van de voormalige betaald voetbalorganisatie AGOVV Apeldoorn.

Het avontuur begon in 2003 onder leiding van algemeen directeur Ton Fitsch, technisch directeur Ted van Leeuwen en de onlangs overleden trainer Jurrie Koolhof. In 2013 kwam er een hard eind aan het avontuur, toen het faillissement over AGOVV werd uitgeroepen.

Herinneringen

Maar, zo zeggen de fans van toen, ‘de Apeldoorn profperiode mag dan voorbij zijn, de herinneringen blijven.’ Zoals Ton van Beek, oud-voorzitter van de supportersvereniging. ,,Het is de bedoeling dat Join the Legends een jaarlijks feest wordt.”

Oud-spelers Jaime Bruinier, Daan Huiskamp en Julius Wille en Ton van Beek nemen de organisatie op zich. Een selectie van oud-profs neemt het op tegen een amateurteam van AGOVV, dat uit huidige en oud-spelers bestaat. Toegezegd hebben al oud-profs Erik Wegh, Koen Garritsen, Julius Wille, Jurrick Juliana, Hans van de Haar, Stefan Postma, Dennis van der Ree en Stanley Tailor. Hans de Koning is de coach.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn