Volledig scherm
© ThinkStock

ROCOV: Snelle trein tussen Apeldoorn en Arnhem is gepasseerd station

pollDe wens voor een directe treinverbinding tussen Apeldoorn en Arnhem is niet realistisch, vindt reizigersorganisatie ROCOV. Apeldoorn kan een lobby volgens ROCOV beter insteken op een snelle busdienst. 

Over een snelle treinverbinding met de Gelderse hoofdstad is al vaker gesproken. Die rit kan nu niet zonder overstap op station Zutphen. Om dat te veranderen zijn ingewikkelde aanpassingen nodig, die tientallen miljoenen euro's kosten. Daarmee werd de gedroomde verbinding onrealistisch, concludeerde de provincie Gelderland een paar jaar geleden.

Een meerderheid in de Apeldoornse politiek heeft burgemeester en wethouders vorige week opdracht gegeven het onderwerp toch weer op de agenda te zetten. Een van de redenen daarvoor is de constatering dat de busverbinding tussen de twee steden niet snel genoeg is. ROCOV Gelderland kan die opmerking niet plaatsen. ,,Er is nog helemaal geen snelle, rechtstreekse busverbinding'', zegt het bestuur. Het ROCOV heeft eerder zelf een opzet gemaakt voor zo'n lijn, maar die is niet opgepakt.

Apeldoorn-Zwolle

De organisatie verwijst naar de sneldienst Apeldoorn-Zwolle, die volgens het ROCOV zeer succesvol is. Dat kan dus richting Arnhem ook: ,,Al zou je maar met een proef in de spits beginnen.'' Een volwaardige treindienst Apeldoorn-Arnhem is natuurlijk nog beter dan een snelbus, vindt ook ROCOV. ,,Maar dat is echt helemaal afgekaart. Dan kan je beter realistisch zijn.''

De organisatie gaat het plan van de snelbus (opnieuw) aan B en W van Apeldoorn voorleggen.

Poll

Zou u zo'n snelle busverbinding tussen Apeldoorn en Arnhem gebruiken?

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
512 stemmen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn