Janny Knol in het bureau in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Janny Knol in het bureau in Apeldoorn. © Rob Voss

Roerige start voor nieuwe politiechef Janny Knol: ‘Elke dag een crisis’

Janny Knol is sinds februari politiechef van het korps Oost-Nederland en maakte in die maanden meer mee dan ze ooit kon bevroeden. Een gesprek over de polarisatie in de samenleving, demonstraties die escaleren, jongeren die op scholen worden geronseld en de enorme werkdruk voor agenten. ,,Ons blauwe politiehart is nu soms bont en blauw.”

4 reacties

 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Janny Knol zorgt zelf intern voor veel onrust onder de collega's. Zij vraagt begrip voor het feit dat zij bij sollicitaties diversiteit laat prevaleren boven kwaliteit. Wanneer er commotie over dit onderwerp ontstaat gaat het onder embargo.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Ons politiehart soms bond en blauw. Net zo bond en blauw als de vreedzame demonstranten als de politie met de wapenstok is langs geweest!
 • Simonis Pastoor

  2 maanden geleden
  Heel veel respect voor de politie. In het bijzonder voor de agent “op straat”, die behalve voor onze veiligheid in ontzettend veel situaties moet bijstaan, waarbij de diender steeds vaker letterlijk bespuugd en beschimpt wordt. Laten we daarnaast niet vergeten dat politiemensen heel veel administratieve rompslomp hebben en dat alles tegen een veel te laag loon. Ook verbale agressie gaat uiteindelijk onder de huid zitten. Dat velen afknappen met burn-out en ptss, is een logisch gevolg.
 • Annet Veltman-Wanrooij

  2 maanden geleden
  Janny succes met je nieuwe aanstelling! 🍀💪
 1. De pijn in ziekenhuis Zutphen is onvermijdelijk, zegt Pier Eringa: ‘We kunnen het niet langer betalen’
  PREMIUM
  interview
  23

  De pijn in ziekenhuis Zutphen is onvermijde­lijk, zegt Pier Eringa: ‘We kunnen het niet langer betalen’

  Het ziekenhuis in Zutphen is alsnog kind van de rekening. Zeven maanden nadat de raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen al het personeel informeerde over het besluit tot behoud van onder andere acute zorg en de kraamafdeling in Zutphen, gaat nu toch het mes in de organisatie. Pier Eringa, net drie weken bestuursvoorzitter, zegt dat er geen andere optie meer is.