Gebruikers  van hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootmobielen kunnen in Apeldoorn en zeven andere regionale gemeenten niet meer terecht bij Hulpmiddelencentrum. De gemeenten in deze regio ontbinden het contract.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebruikers van hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootmobielen kunnen in Apeldoorn en zeven andere regionale gemeenten niet meer terecht bij Hulpmiddelencentrum. De gemeenten in deze regio ontbinden het contract. © Archief, ANP

Rolstoelers moeten maanden wachten op materiaal: gemeenten in regio Apeldoorn pikken het niet meer

Apeldoorn en zeven andere regionale gemeenten zetten een van de grootste aanbieders van hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen buiten de deur. Het Hulpmiddelencentrum (HMC) presteert beneden de maat en laat geen beterschap zien, vinden ze. Alleen in Apeldoorn al moeten daarom 642 mensen op zoek naar een andere aanbieder. Dat zal tot onrust leiden, verwacht de gemeente.

HMC is een van de drie partijen waarvan Apeldoorn gebruik maakt, om te zorgen dat inwoners de hulpmiddelen krijgen waarop ze vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning recht hebben. Ook Medipoint en Meyra zijn daarvoor gecontracteerd. Ze namen samen de plaats in van Welzorg, waarmee de regionale gemeenten besloten te breken vanwege een regen aan klachten. Door meerdere aanbieders in te huren zouden die van elkaar kwaliteitsprikkels krijgen, was de hoop.

  1. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn