Harrie Lavreysen, Roy van den Berg (midden) en Jeffrey Hoogland vieren hun Europese titel op de teamsprint.
Volledig scherm
Harrie Lavreysen, Roy van den Berg (midden) en Jeffrey Hoogland vieren hun Europese titel op de teamsprint. © BSR Agency

Roy van den Berg na goud op EK: ‘Het kan nòg beter’

EK BAANWIELRENNENRoy van den Berg is ontzettend blij met de prolongatie van zijn Europese titel met de teamsprint. De Apeldoornse baanwielrenner denkt zelfs dat er nog veel meer in het vat zit richting de Olympische Spelen van Tokio.

‘Goud’, schreeuwt de in Kampen opgegroeide krachtpatser als hij net de huldiging van het EK achter de rug heeft. Samen met Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli kreeg Van den Berg de gouden medaille omgehangen. ,,Die telt toch wel", geeft hij aan. ,,En dan rijd ik niet eens op de nieuwe Koga-fiets.” 

Roy van den Berg als starter (links) van de Nederlandse teamsprint.
Volledig scherm
Roy van den Berg als starter (links) van de Nederlandse teamsprint. © BSR Agency

Iets wat Hoogland en Lavreysen al wel deden en waarvan ze zeiden echt voordeel van te hebben. Van den Berg krijgt de fiets eind november tot zijn beschikking. ,,Dus er zit nog veel kans op ontwikkeling in. En ook op andere gebieden kan het nog beter. Weet je, als starter moet je echt fris zijn bij zo'n groot toernooi. En we komen uit een zware zomer, met een groot en lang krachtblok. Dat was zwaar. Normaal gesproken neem je dan gas terug voor een toernooi en neem je rust. Dat hebben we nu niet gedaan. Daar is echt winst te halen voor het WK bijvoorbeeld. Dan kan ik die andere gasten nog beter wegzetten", wijst hij op Hoogland en Lavreysen.

Het drietal versloeg de Britten in de finale, al was daar een fenomenale derde ronde van Hoogland voor nodig. ,,Maar het zware werk heeft zich uitbetaald en dat is mooi. We zijn op de goede weg.” De Fransen pakten het brons.

  1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
    PREMIUM

    Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

    Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn