Volledig scherm
Bewoners geven raadsleden vanochtend uitleg, op de kruising Laan van Charleston / Distelvlinderlaan. Foto Matthijs Oppenhuizen

Ruim 800 mensen tekenen voor alternatief verkeersplan

APELDOORN - Ruim 800 mensen hebben de online petitie getekend voor het alternatieve verkeersplan voor de wijk Zevenhuizen-Zuidbroek in Apeldoorn.

Dit 'consensusplan' wordt ondersteund door meerdere groepen bewoners en ondernemers. Toch houdt de wethouder en de meerderheid van de gemeenteraad vast aan het plan dat Royal HaskoningDHV voor de wijk heeft bedacht.

Vanavond stelt de gemeenteraad het advies aan de wethouder formeel vast. Vlak daarvoor, op het stadhuis, overhandigen de initiatiefnemers de petitie aan de gemeente.

"De bewoners voorzien desastreuze gevolgen voor de verkeersafwikkeling in Zevenhuizen-Zuidbroek als het huidige plan wordt ingevoerd en hekelen het feit dat de gevolgen in de wijk niet zijn onderzocht", zo schrijven de initiatiefnemers in een persbericht.

"Met het aanbieden van de petitie willen wij het college en de raadsleden duidelijk maken dat ze het alternatieve plan niet langer naast zich neer kunnen leggen. Sterker nog, ze zouden dat niet eens moeten willen. Met zoveel draagvlak achter een plan kan de gemeente na 15 jaar eindelijk werken aan een definitieve oplossing die rust brengt. Inhoudelijk vraagt de petitie het college om het voorgestelde consensusplan door Royal HaskoningDHV te laten doorrekenen, zodat het als een volwaardig alternatief met het voorgestelde plan vergeleken kan worden. Daarnaast wordt van het college gevraagd dat er eerst een effectenanalyse wordt gemaakt van alle voorgestelde maatregelen (openstellen busbaan, afsluiten van drie hoofdverkeerswegen in Zevenhuizen-Zuidbroek), alvorens het plan blindelings uitgevoerd wordt met alle gevolgen van dien." Via www.petities24.com worden de handtekeningen verzamelt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn