Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Saxion gaat meer onderwijs aanbieden in Apeldoorn

Hogeschool Saxion gaat meer (deel)opleidingen aanbieden in Apeldoorn. Volgens de gemeente komt er ook verdere uitbreiding van het onderwijsaanbod aan. Met name op het gebied van veiligheid: Apeldoorn kan zo de status van ‘veiligheidsstad’ benutten én versterken.

Apeldoorn wil graag meer hoger onderwijs in de eigen stad. Omdat bedrijven behoefte hebben aan specifiek personeel en omdat opleidingen kunnen helpen jongeren hier te houden.
Burgemeester en wethouders meldden vorig jaar dat er gesprekken liepen met onder meer de Universiteit Twente, om hier een campus te stichten. Uit navraag van deze krant bij de universiteit bleek dat het iets genuanceerder lag dan de eerste berichten uitstraalden: van een volwaardige universitaire studierichting in Apeldoorn zal geen sprake zijn.
Dat leidde in de lokale politiek tot de vraag waarin Apeldoorn dan eigenlijk 1,5 miljoen euro aan voorbereidingskosten steekt en later mogelijk zelfs nog meer. Uiteindelijk kreeg die investering wel voldoende politieke steun.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn