Schietpartij wekt bewoners van de Apeldoornse Gentiaanstraat in het holst van de nacht

Update & videoDe Gentiaanstraat in Apeldoorn-Noord is vannacht opgeschrikt door een schietincident. 

Buurtbewoners belden alarmnummer 112 nadat ze omstreeks 23.45 uur de schoten hoorden. Veel mensen hoorden het kabaal en liepen in het holst van de nacht de straat op. Agenten hebben vervolgens meerdere kogels of kogelhulzen gevonden op straat. In een Mercedes in de straat werden kogelgaten aangetroffen. Wat de aanleiding is voor de schoten, is onduidelijk.

In een Mercedes aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn werden enkele kogelgaten aangetroffen.
Volledig scherm
In een Mercedes aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn werden enkele kogelgaten aangetroffen. © Luciano de Graaf

Kogelregen

Twee mensen die op straat stonden, zouden zijn weggedoken voor de kogelregen. ,,Bij het schietincident raakte niemand gewond’’, aldus politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer.  Of ze een doelwit waren, is niet bekend. Vlak na het schietincident, dat tegen 23.45 uur plaatsvond, opende de politie een klopjacht op de dader(s). 

De forensische opsporing van de politie is een uitgebreid onderzoek in de straat begonnen. De Gentiaanstraat was gedurende de nacht deels afgesloten.

Agenten doen onderzoek in de Gentiaanstraat.
Volledig scherm
Agenten doen onderzoek in de Gentiaanstraat. © Luciano de Graaf
  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn