Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

Schimmige kinderopvang uit Apeldoorn in opspraak: ‘Onveilig, vies en ongezond’

videoGevaarlijke situaties voor kinderen, tienduizenden euro’s aan dwangsommen, illegale buitenschoolse opvang, vestigingen die op last van de gemeente acuut op slot gaan. Kinderopvangorganisatie Kidsplus uit Apeldoorn – met 27 locaties door heel het land – zit in de problemen. Wat is er aan de hand? ,,Bij Kidsplus wordt structureel gerotzooid. Dat moet je niet laten dooretteren tot het echt misgaat.”

 1. Toon houdt in dorpshuis Ugchelen de moed er in ondanks corona: ‘Het beste er van maken’
  PREMIUM

  Toon houdt in dorpshuis Ugchelen de moed er in ondanks corona: ‘Het beste er van maken’

  Vorige week was de kentering al. Kwamen zowel het mannenkoor als het vrouwenkoor vertellen dat ze voorlopig niet komen repeteren. En kwamen op familiefeestjes slechts de helft van de gasten opdagen. ,,Het is allemaal goed te begrijpen, gezondheid staat voorop’’, zegt Toon Hartgers van dorpshuis Ugchelens Belang. ,,We blijven positief, maar we missen wel een flink stuk omzet.’’
 2. Lin (46) kan nooit meer werken na beestachtige aanval met vleesmes in Apeldoorn: ‘Hij heeft nergens recht op’
  PREMIUM
  video

  Lin (46) kan nooit meer werken na beestachti­ge aanval met vleesmes in Apeldoorn: ‘Hij heeft nergens recht op’

  Het Chinees restaurant Jing Sheng in Apeldoorn was de afgelopen twintig jaar nooit één dag dicht. Tot begin dit jaar, toen een van de koks met een groot vleesmes op beestachtige wijze inhakte op eigenaar Lin Wang (46). Hij overleefde ternauwernood, kwam voor een betere toekomst naar Nederland, maar is nu alles kwijt. ,,Mijn vader heeft nergens recht op.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn