Volledig scherm
De eigenaar van deze sleutelbos, een 16-jarige scholier uit Apeldoorn, heeft zich gemeld. Op weg naar school verloor hij de sleutelbos aan de Koningsstraat. © Maarten Sprangh

Scholier (16) uit Apeldoorn blij; zijn sleutelbos is terecht

De eigenaar van de sleutelbos die Francina Weijerman (77) vorige week aan de Koningstraat in Apeldoorn vond, heeft zich gemeld. Het gaat om een scholier van 16 jaar. Hij was de sleutels op weg naar school verloren. Van zijn zakgeld koopt de opgeluchte leerling een bloemetje voor Francina Weijerman.

De scholier meldde zich na een bericht op de website van de Stentor over de gevonden sleutelbos. Het vinden van een sleutelbos is op zich niet zo opmerkelijk, maar Francina Weijerman deed haar beklag omdat het haar niet lukte de sleutelbos bij de afdeling gevonden en verloren voorwerpen van de gemeente Apeldoorn te krijgen.

Van de twee mogelijkheden die Apeldoorn hiervoor biedt - via internet of bij de gemeente afleveren - kon de 77-jarige Apeldoornse geen gebruik maken. Francina Weijerman beschikt namelijk niet over internet en is bovendien is slecht ter been. Ook in haar omgeving kent ze geen mensen die de sleutelbos bij de gemeente konden afleveren. Ze is boos dat ze de sleutels niet op een andere manier, bijvoorbeeld via een koerier van de gemeente Apeldoorn, op de betreffende afdeling kon krijgen. En dus lag de sleutelbos dagenlang bij haar thuis.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn