Volledig scherm
PREMIUM
Sidney voelt zich al jaren meer meisje dan jongen en kan niet wachten tot de dag dat ze ook fysiek vrouw kan zijn. © Wilbert Bijzitter

Sidney (16) uit Steenwijk is transgender en kan niet wachten tot de dag dat ze óók fysiek vrouw kan zijn

Nikkie de Jager een transgender? Net als zij? Dat had Sidney Greven nooit verwacht. De 16-jarige scholiere uit Steenwijk zag wel eens video’s van de wereldberoemde vlogster voorbijkomen, maar stond er geen moment bij stil dat ze dit gegeven zouden delen. ,,Ik zag het totaal niet aankomen”, zegt ze over de coming out van De Jager, maandagavond op Instagram.

Sidney Greven zit zelf middenin het transitieproces. Ze voelt zich al jaren meer meisje dan jongen en kan niet wachten tot de dag dat ze ook fysiek vrouw kan zijn. Morgen heeft ze haar eerste gesprek voor de medische ingreep die ze na haar achttiende verjaardag mag doen. 

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn