Volledig scherm
Sint Voor Ieder Kind heeft een plekje gekregen op deze container tegenover de Grote Kerk. © Arnoud Heins

Sint Voor Ieder Kind in Klarenbeek is een succes, maar dat is wel heel dubbel

Een succesverhaal, waar je ergens toch niet helemaal blij van wordt. De stichting Sint Voor Ieder Kind schonk vorig jaar 650 kinderen uit arme gezinnen een sinterklaascadeau. Dit jaar verwacht ze er meer dan 1000 te trakteren. En dat is natuurlijk wel heel dubbel.

,,Het geeft inderdaad ook aan hoeveel kinderen er geen sinterklaasfeest kunnen vieren", zegt Ilse de Valk-Boerkamp, oprichter en voorzitter van de stichting. Die maakte twaalf jaar terug bij de start 23 kinderen blij. Inmiddels een veelvoud. De voorbije weken ontving de Klarenbeekse al meer dan 1600 aanmeldingen. Al die kinderen van een cadeautje voorzien lijkt een utopie. ,,Dat wordt lastig. Maar over de 1000 gaan we zeker heen.” 

Vermomd

Hoever? Dat is vooral afhankelijk van hoeveel donaties en cadeaus er binnenkomen. Want particulieren en bedrijven kunnen zowel financieel als in natura een bijdrage leveren. Van de giften koopt Sint voor Ieder Kind zelf de cadeautjes. De vrijwilligers delen die vervolgens vermomd als zwarte piet uit op de dag dat de arme gezinnen pakjesavond vieren. ,,Ze krijgen ook altijd meerdere cadeautjes, want het moet zo echt mogelijk lijken.” 

Meer informatie op www.stichtingsintvooriederkind.nl 

 1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
  PREMIUM
  video

  Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

  Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’
 2. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn