Volledig scherm
Advertentie op Marktplaats © Marktplaats

Sinterklaassurprise? Probeer eens een afgehakt been

BEEKBERGEN - Een luier met natte ontbijtkoek. Bouwwerken van papier mache. Een schoenendoos getransformeerd tot een tafeltennistafel. Wie heeft er vroeger niet uren zitten knutselen ter voorbereiding van het heerlijk avondje? Anno 2016 worden er andere oplossingen gezocht, bijvoorbeeld een halve paspop.

Harco Konink, eigenaar van Konink Etalagepoppen, biedt plastic ledematen aan op Marktplaats. Van benen tot hoofden: het verkoopt. ,,In 2008 wilde iemand een been hebben voor zijn schoonmoeder’’, vertelt Konink. ,,Zij had een slechte knie. Als surprise had hij bedacht om een been te geven, zo is het balletje eigenlijk gaan rollen.’’

Nieuwe vriendin
Hoewel de paspoppenwinkelier veel losse ledematen verkoopt, gaan er ook hele poppen over de toonbank. ,,Iemand had voor de grap op zijn verlanglijstje gezet dat hij een nieuwe vriendin wilde. Dat kan hier geregeld worden’’, grapt hij.

Lekkere neger
Konink merkt dat de verkoop van de poppen en ledematen alleen maar stijgt. ,,Het wordt steeds gekker lijkt het wel. Laatst ging een klant een buste verven, omdat iemand op het verlanglijstje een lekkere neger had gezet.” Ook met Halloween en Kerst gaan de ledematen als zoete broodjes over de toonbank. Afgehakte handen of een kerststal: de poppen zijn in trek.

De duizenden poppen die de ondernemer heeft komen in grote partijen binnen. ,,Er zitten wel eens beschadigde poppen bij. Voorheen gooide ik ze weg, maar nu kan ik de onderdelen mooi verkopen.’’ Zelf gebruikt Konink de paspoppen echter niet als surprise. ,,Ik fabriceer liever zelf iets.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn