Vrachtwagens vol oververhitte varkens moesten vorige week uren wachten bij slachterij Vion in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagens vol oververhitte varkens moesten vorige week uren wachten bij slachterij Vion in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Slachterij Vion trekt boetekleed aan na hittestress bij varkens in Apeldoorn: ‘Betere afstemming nodig’

Een meterslange file van vrachtwagens vol oververhitte varkens, die uren wachten in de brandende zon; Vion bevestigt dat die misstanden vorige week plaatsvonden bij hun slachterij in Apeldoorn. Het gevolg van ‘slechte communicatie’ stelt Vion, dat herhaling wil voorkomen. ,,Bij warm weer is betere afstemming nodig.”

9 reacties

 • René Verhaaff

  4 maanden geleden
  Helemaal mee eens Gerrit van den Brink
 • gerrit van den Brink

  4 maanden geleden
  Prachtige industrie dit, laten we het mijn zijn allen steunen door vlaggen op de kop te hangen en zakdoekjes aan de spiegels te hangen! Of willen we eindelijk eens een keer verandering?
 • Jos Thomassen

  4 maanden geleden
  Transport van dieren lijdt altijd tot stress en moet verboden worden. Slacht dat dier bij de veehouder. Dat transport van levende dieren normaal wordt gevonden is een symptoom van onze zieke maatschappij waarin een goed dierenleven en inkomen voor de veehouder worden ingeruild voor winstmaximalisatie van veevoederconcerns en supermarkten.
 • Marcel Poll

  4 maanden geleden
  Vorige week stond er nog in deze rubriek dat er gestopt was met slachten om 12 uur? Zo zie je maar weer ..vergissen is menselijk...zal de hitte geweest zijn...maar gaat hier om dier en welzijn en niet om mens en welzijn.
 • Marianne van Zuuk

  4 maanden geleden
  Varkens zijn het bah