Yavuz I. werd afgevoerd na de overval. Inzet: beelden van de bewakingscamera.
Volledig scherm
PREMIUM
Yavuz I. werd afgevoerd na de overval. Inzet: beelden van de bewakingscamera. © Luciano De Graaf

Slachtoffer (17) van overval in Apeldoornse snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’

met videoZelfs de voorzitter van de rechtbank zegt er kippenvel van te krijgen. De tijdens de zitting getoonde camerabeelden van de gewapende overval die Yavuz I. (46) in oktober op cafetaria De Gildehof in Apeldoorn pleegde, hakken er flink in. Vooral de noodkreten die een destijds 16-jarige medewerkster slaakt als ze met een mes bedreigd wordt, gaan door merg en been.

4 reacties

 • P. Versteegen

  2 maanden geleden
  Weg met de zielige uitvluchten en zwaar bestraffen met de maximaal mogelijke straf! En onmiddelijk ophouden met slachtoffers hun reactie aaanrekenen!
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Jarno, ik neem aan dat deze reactie cynisch bedoeld is. Zo niet is deze diep bedroefd.
 • Jarno Wolters

  2 maanden geleden
  Die yavuz maakt het wel weer bont he? En dan gebruiken ze ook nog buitensporig geweld tegen hem.mischien dikke schade vergoeding van de cafetaria eisen ?
 • Ab Logtmeijer

  2 maanden geleden
  Advocaat Marcel: Hoe is het mogelijk dat een slachtoffer buitensporig geweld gebruikt? Zij proberen zich te verdedigen tegen geweld wat hun ongevraagd wordt toegewilligd, dan is niets buitensporig.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?