Sinds de maximumsnelheid in juni werd verlaagd, wordt er gemiddeld 14 kilometer per uur te hard gereden op de weg langs het Apeldoorns Kanaal. Maar bekeurd wordt er nauwelijks.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds de maximumsnelheid in juni werd verlaagd, wordt er gemiddeld 14 kilometer per uur te hard gereden op de weg langs het Apeldoorns Kanaal. Maar bekeurd wordt er nauwelijks. © Maarten Sprangh

Slechts drie bekeuringen voor honderdduizenden hardrijders in Apeldoorn

Vele honderdduizenden mensen rijden te hard over ‘dodenweg’ Kanaal-Zuid, maar daarvoor zijn de afgelopen maanden maar drie bekeuringen uitgedeeld. Dat is het gevolg van een pilot die op initiatief van de Apeldoornse gemeenteraad wordt gehouden. De gemeenteraad werd vooraf door wethouder Wim Willems gewaarschuwd dat de politie niet zou kunnen ‘handhaven’, maar sloeg dat in de wind.

13 reacties

 • S.A. Hoffstädt

  11 maanden geleden
  Weer een voorbeeld van de Nederlandse regelchaos. Te hard rijden? Flinke boete. Het moet zo zijn dat je als je te hard rijdt, je weet dat je kiest voor een boete.
 • jos zoet

  11 maanden geleden
  Als je niet bekeurt, waarom meet je dan? Vrije tijdsbesteding van agenten ?
 • Julius Bruins

  11 maanden geleden
  Demp het kanaal, hak alle bomen om en maak er een ruime 4-baans weg van, dat is een stuk sneller en veiliger.
 • jos zoet

  11 maanden geleden
  Tja, de sterke arm der wet heeft zijn kracht verloren... Dominees in uniform..
 • Harm Platz

  11 maanden geleden
  De ongelukken die daar gebeuren was niet het gevolg van de mensen die 80km/h reden maar veel harder. Typisch Nederlands: regels aanpassen ipv handhaven. Dan zijn de nieuwe regels zo belachelijk dat de geloofwaardigheid in het gedrang komt. Belachelijk 60 op die weg.